Güncel Haberler

Adalet Bakanlığı ile Google arasındaki davanın kararı açıklandı!

ABD federal yargıcı Amit Mehta bugün, ABD Adalet Bakanlığı ile Google'ın karşı karşıya geldiği davada uzun zamandır beklenen kararını açıkladı.

Hakim Mehta, kararında şunları söyledi: “Mahkeme, tanık ve delillerin detaylı incelemesi sonucunda şu karara ulaştı: Google bir tekeldir ve bu tekeli korumak için hareket etmiştir. Bu, Sherman Yasası'nın 2. maddesini ihlal etmektedir.” Açıklamalarına yer verdi.

Bu kararla ABD Adalet Bakanlığı bugüne kadar açılan tüm antitröst davaları arasında ilk kez bu büyüklükte bir davayı kazandı. İlk kez internet aramasıyla ilgili büyük bir davayı kaybeden Google'ın, bugün davayı kaybetmesinin ardından temyize başvurabileceği iddia edildi.

Adalet Bakanlığı, Google'ın internet aramalarının yüzde 90'ından fazlasını ve bu kategorideki mobil arama motoru olarak yüzde 95'ten fazlasını kontrol ettiği gerekçesiyle Google'a iki kez antitröst davası açtı.

– GOOGLE'A KARŞI “ANTİTRÖST” DAVASI!

ABD Adalet Bakanlığı'ndan 24 Ocak 2023'te yapılan açıklamada, Kaliforniya, Colorado eyaletlerinin başsavcıları nezdinde Virginia Doğu Bölgesi Bölge Mahkemesi'nde Google'a karşı “antitröst” davası açıldığı bildirildi. , Connecticut, New Jersey, New York, Rhode Island, Tennessee ve Virginia.

Şirketin birçok dijital reklam teknolojisi ürününü tekeline aldığı iddia edilen açıklamada, Google'ın sektördeki hakimiyetine yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırmak veya ciddi şekilde azaltmak için rekabete aykırı, dışlayıcı ve yasa dışı yöntemler kullandığı iddia edildi.

Açıklamada, Google'ın son 15 yılda satın almalar yoluyla reklam teknolojisi rakiplerini etkisiz hale getirdiği veya ortadan kaldırdığı, şirketin dijital reklamcılık pazarındaki hakim konumunu daha fazla yayıncıyı ve reklamvereni ürünlerini kullanmaya zorlamak ve bu durumun önüne geçmek için kullandığı belirtildi. rakip ürünlerin kullanımı.

Açıklamada, Google'ın sektördeki hakim konumunu güçlendirdiği belirtilirken, şirketin rekabete aykırı davranışlarına da yer verildi. ABD Adalet Bakanlığı, 2020 yılında arama ve arama reklamlarını tekeline alması nedeniyle Google'a karşı bir antitröst davası açtı.

(AA)Bu içerik Cansu Akalp tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu