Güncel Haberler

Bitcoin opsiyonları için geri sayım başladı, fiyat nasıl etkilenecek?

Saatler sonra sona eren Bitcoin opsiyonları, BTC üzerinde baskı yaratabilir.

Deribit'e göre 1,4 milyar dolardan fazla değere sahip Bitcoin (BTC) opsiyonlarının süresi 16 Ağustos'ta dolacak. Söz konusu seçeneklerin çoğu, mevcut piyasa değerine göre kârla tamamlanmayacaktır.

Bitcoin son 24 saatte %3,6'dan fazla düştü ve şu anda 58.100 dolardan işlem görüyor.

Kaynak: Cointelegraph

Ağırlıklı olarak 60.000$ karşılığında satın alınan opsiyonlar, spot piyasanın bu seviyeye ulaşmaması durumunda aşağı yönlü bir baskı yaratacaktır. Opsiyonların sona ermesine yakın dönemler genellikle kripto para piyasasında daha fazla fiyat dalgalanmasına yol açar.

Bitcoin ETF'leri BTC Fiyatını İyileştirmeye Yardımcı Olabilir mi?

Farside Investors'ın verilerine göre, ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF'ler) yönelik girişler art arda iki gün boyunca pozitif seyrederken, 14 Ağustos'ta yeniden negatife döndü. Net çıkışlar 81 milyon doları aştı.

Kaynak Uzak Taraf Yatırımcıları

Cointelegraph'ın görüştüğü Bitfinex analistlerine göre tüketici fiyat endeksine (CPI) ilişkin olumlu veriler, Bitcoin ETF'lerine daha fazla girişin yolunu açabilir:

“Pozitif tüketici fiyat endeksi verilerinin daha fazla giriş tetiklemesi bekleniyor. Yatırımcılar muhtemelen kendilerini beklenen faiz indiriminden ve genel piyasa toparlanma potansiyelinden faydalanacak şekilde konumlandırıyor. “Sonuç olarak, bu ETF'lere girişlerin devam ettiğini ve belki de hızlandığını görebiliriz, bu da riskli varlıklara olan ilginin değiştiğini yansıtıyor.”

Geçtiğimiz gün ABD yıllık tüketici enflasyonunun %2,9 olduğunu açıkladı. TÜFE 2021'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

ETF girişleri, bir kripto para biriminin fiyatının değer kazanmasına önemli ölçüde katkıda bulunabilir. Bitcoin için ETF'ler, 15 Şubat'ta 50.000 dolar sınırını aştığında kripto para birimine yapılan yeni yatırımların yaklaşık %75'ini oluşturuyordu.

İlgili: Stabilcoin alımları yavaşlıyor, Bitcoin 60 bin dolar eşiğinin altında duruyor

Bitcoin Fiyatı 56.000 Doların Altına Düşebilir mi?

Bitcoin daha fazla yükseliş momentumu kazanmadan önce 56.000 doların altına düşebilir.

Kripto para araştırma platformu Trade Confident'in 14 Ağustos tarihli gönderisine göre, kripto para birimi, Bitcoin balina verileri ışığında 56.000 dolarlık desteğe doğru ilerliyor:

“Mevcut piyasa göstergelerine dayanarak BTC'nin bir sonraki hamlesi için 56.000 dolar öngörüyoruz!”

Kaynak: Güvenli ticaret

Trader Crypto Pump Analytics'e göre 56.000 dolar seviyesi Bitcoin için potansiyel bir talep bölgesi olarak hizmet ediyor:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu