Güncel Haberler

Küçükçekmece'de metrobüs kazası: 8 kişi tutuklandı

İstanbul Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında 1 kişi öldü, 2'si ağır 51 kişi yaralandı.

REKLAM

İstanbul Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, metrobüs komutanlığı başkanı, bölge başkanı, proje müdürü, şantiye müdürü, müdür ve müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 6 kişi görev yaptı. Cuma günü yol bakım çalışması yapan kişi tutuklandı.

Böylece soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı sekize yükseldi.

Metrobüs şoförü DMÇ'yi tutukladı. ve denetim sorumlusu Ş.Y. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildiler.

Perşembe günü meydana gelen kazada, Beylikdüzü yönüne giden metrobüsün karşı yönden gelen başka bir metrobüse çarpması sonucu 1 kişi öldü, 2'si ağır 51 kişi yaralandı.

İETT'den yapılan açıklamada, kazanın nedeninin “Metrobüs hattı yolunun tamamen yenilenmesi amacıyla yürütülen Strada Bianca çalışmaları sırasında İETT muayene aracı (beyaz binek araç) ve diğer uyarı levhaları ve caydırıcılar olduğu belirtildi. Sürücülere yol kavşağını gösteren kavşakların geç ve aniden fark edilmediği belirtilirken, “geri manevra olduğu” belirtilerek, “kaza öncesinde tüm metrobüs araçlarının aynı kavşaktan güvenli bir şekilde geçtiği” vurgulandı.

İETT, Perşembe günü itibarıyla yolcuların çoğunun taburcu edildiğini ve “hayatı tehlikesi olan yolcu bulunmadığını” söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu