Güncel Haberler

ABD'li yargıç Google'ı uygulama mağazasında büyük değişikliklere hazır olması konusunda uyardı

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Amerikalı bir yargıcın açıklamasına göre Google'ın uygulama mağazasında köklü değişikliklere hazırlıklı olması gerekiyor.

REKLAM

Geçtiğimiz haftalarda Google'ın İnternet arama ve arama reklamcılığındaki hakim konumunu rekabeti önlemek için kullanan bir tekel olduğuna karar veren ABD yargısı, bu kez teknoloji devini ihbar etti.

ABD Bölge Hakimi James Donato Çarşamba günü San Francisco'da yapılan duruşmada Google'ın Android telefonlar için Play Store'da büyük değişiklikler yapmaya hazır olması gerektiğini söyledi.

Donato, Google'ın çevrimiçi mağazasının tüketicilere alternatif uygulama mağazaları indirme seçeneği sunması gerektiğini açıkladı.

ABD yargısı, Google'ın Aralık ayında popüler video oyunu Fortnite'ın yapımcısı Epic Games'e karşı açtığı antitröst davasını kaybetmesinin ardından şirkete para cezası vermeyi düşünüyordu.

Donato, Google avukatı Glenn Pomerantz'a “Engelleri yıkacağız, bu gerçekleşecek” dedi.

“Kötü davranışlardan bir dağ inşa ettiğinizde, o dağı yerinden oynatmanız gerekir” diye ekledi.

Donato, önümüzdeki birkaç hafta içinde Play Store'daki değişiklikleri tanımlayan bir emir çıkarmayı umduğunu söyledi.

belirsiz kronoloji

Google, Android akıllı telefonların performansından ödün vermemek için değişiklikleri yapmak için 12 ila 16 ay isterken Epic Games, Google'ın yaklaşık 1 milyon dolar (908.000 euro) maliyetle tüm işi üç ayda yapabileceğini söyledi.

Aklındaki zamanlamayı açıklamayan Donato, yine de Google'a gerekli değişiklikleri yapması için istediği kadar süre vermeyeceğini söyledi.

Yargıç, “Google bana bunun gerçekleşmesinin uzun zaman alacağını söylüyor ama ben şüpheliyim” dedi.

“Bütün bu istihbaratın bu sorunları 16 aydan kısa sürede çözebileceğinden şüpheliyim” diye ekledi.

Epic Games'in altı yıl boyunca yerinde kalmasını, Google'ın ise bir veya iki yıl sonra son vermek istediği kararın ne kadar geçerli olacağı da merak konusu.

Donato, “Amaç, rekabetçi uygulama mağazaları bahçesini büyütmek” diyerek, Google'a, şirket büyük bir değişime hazırlanırken bile bu bahçeyi mikro düzeyde yönetmeye çalışmayacağına dair güvence verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu