Güncel Haberler

CFTC Başkanının Bitcoin ve Ethereum konusundaki ısrarı devam ediyor

ABD'de emtia piyasasını düzenleyen CFTC'nin başkanı, piyasa değerine göre en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ether'in emtia olduğunu ve kurumunun bu varlıkları denetlemesi gerektiğini bir kez daha savundu.

9 Temmuz'da ABD Senatosu Tarım, Beslenme ve Ormancılık Komitesi önünde konuşan Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, Illinois mahkemesinin yakın zamanda aldığı bir kararla Bitcoin (BTC) ve Ether'in (ETH) emtia olduğunu tespit ettiğini söyledi.

3 Temmuz'daki ceza, dolandırıcılıkla suçlanan Oregonlu bir adamın dahil olduğu 120 milyon dolarlık saadet zinciri davasının bir parçasıydı. Illinois bölge mahkemesi hakimi kararında her iki ürünün de ticari mal olarak nitelendirildiğini söyledi.

İsim: Rostin Behnam

Hakim ayrıca Olympus (OHM) ve KlimaDAO (KLIMA) tokenlarını da mal olarak tanımladı.

“Mahkemenin kararı, hem Bitcoin hem de Ether'in Emtia Borsası Yasası kapsamında emtia olduğunu yeniden doğruladı.”

Finansal İstikrar Gözetim Konseyi'nin 2022 tarihli bir raporuna atıfta bulunan Behnam, yasada “menkul kıymetler dışındaki dijital varlıklar” ile ilgili bir boşluğun altını çizdi ve kurumunun dijital emtialar için daha güçlü bir gözetim pozisyonu alması gerektiğini söyledi.

Behnam, diğer ABD kurumlarının eylemsizliğinin devam etmesinin “kamuoyunun dijital varlıklara olan ilgisini ortadan kaldırmayacağını” ve yalnızca finansal piyasalar ve yatırımcılar için daha büyük risklere yol açacağını söyledi.

“Kısacası mevcut gidişatımız sürdürülemez. Amerikalı yatırımcıları ve belki de finansal sistemi gelecekteki risklerden koruyacak bir yasal yol oluşturmak için acilen federal mevzuata ihtiyaç var.”

CFTC kripto kurallarını uygulamaya hazır

CFTC Başkanı, ajansın dijital emtiaları daha iyi düzenlemek için yapabileceğine inandığı beş temel yasama önceliğini özetledi.

Bunlar arasında ajansın kuralları kripto para birimlerinin risk profiline uyacak şekilde uyarlama yeteneği, kayıt yaptıranların kripto varlıklarına ilişkin “tam açıklama rejimine” uymasını gerektiren kalıcı bir “hizmet başına ücret” finansman modeli ve Know Your Know yer alıyor. CFTC'nin kara para aklamayı önleme ayrıcalıklarını güçlendirmek için Müşteri (KYC) ve şantaj.

Benham, komiteyi, tokenlerin mevcut yasalara göre emtia mı yoksa menkul kıymet mi olarak kabul edildiğini belirlemek için “disiplinli ve dengeli bir profil” düşünmeye ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kripto varlıkları hakkında kapsamlı bir eğitim ve farkındalık programı sağlamak için çalışmaya çağırdı.

Behnam, “SEC ve CFTC, menkul kıymetler ve türev piyasalarının güçlü ve sağlam bir şekilde düzenlenmesini kolaylaştıran uzun süredir devam eden bir ortaklığa sahip” dedi. dedi ki

“İki kurumun birlikte yakın çalışmaya devam edeceğinden ve dijital varlıkların düzenlenmiş borsalarda listelenmesi ve ticareti için güvenilir, adil ve verimli bir sistem sağlayacağından eminim.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu