Güncel Haberler

Madenciler Bitcoin yarılanmasından sonra satış yapacak mı?

Bir piyasa analistine göre, yarılanmayı takip eden aylarda, önceki döngülerde olduğu gibi, madencilerden büyük bir Bitcoin (BTC) çıkışı yaşanabilir.

10x Research'ün araştırma başkanı Markus Thielen'in 13 Nisan'daki analist notunda yaptığı hesaplamalara göre, Bitcoin madencileri yarılanmadan sonra potansiyel olarak 5 milyar dolar değerinde BTC satabilir.

Thielen, “Bu satış baskısı dört ila altı ay sürebilir, bu da Bitcoin'in neden önümüzdeki birkaç ay boyunca, geçmişteki yarılanmalardan sonra olduğu gibi, yatay bir seyir izleyebileceğini açıklıyor” dedi.

Analist, kripto para piyasalarının “altı aylık 'yaz' durgunluğunda önemli bir zorlukla” karşı karşıya kalmasıyla aynı şeyin tekrar olabileceğini söyledi.

Bitcoin'in fiyatı 2020 yarılanmasını takip eden beş ayda 9.000 ila 11.500 dolar arasında dalgalandı.

Bir sonraki ödül yarılanması yalnızca altı gün sonra, 20 Nisan civarında gerçekleşecek. Dolayısıyla, eğer tarih böyle devam ederse, piyasalar Ekim ayına kadar belirgin bir yükseliş seyri göremeyebilir.

Halving sonrası BTC fiyat hareketleri. Kaynak: 10x Araştırma

Ayrıca madencilerin BTC stokları biriktirme eğiliminde olduğunu ve bunun da “arz-talep dengesizliğine ve ardından Bitcoin fiyatlarında artışa” yol açarak yarıya indirildiğini söyledi.

Bu zaten gerçekleşti; BTC fiyatları 2024'te %74 artarak 14 Mart'ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.734 dolara ulaştı ve Nisan ortasında 63.000 doların altına düştü.

Thielen ayrıca özellikle altcoinlerin bu durumun yükünü taşıyabileceği görüşünde. Bu kripto paraların birçoğu geçtiğimiz hafta önemli düşüşler gördü ve birçoğu 2021'deki en yüksek seviyelerinin gerisinde kaldı.

“Bazılarının tahmin ettiği gibi yarılanma ile altcoin rallisi arasında bir korelasyon olsa bile, tarihsel kanıtlar rallinin genellikle yaklaşık altı ay sonra başladığını gösteriyor.”

Thielen, dünyanın en büyük Bitcoin madencisi Marathon'un “gelir açığının oluşmasını önlemek için yarılanmadan sonra muhtemelen kademeli olarak satılacak” envanter biriktirdiğini öne sürdü.

Yarılanmadan önce BTC biriktiriyorum. Kaynak: 10x Araştırma

Günde 28-30 Bitcoin üreten Marathon Digital'in yarılanma sonrasında bu rakamı 14-15'e düşürmesi bekleniyor.

“Diğer madenciler de muhtemelen benzer bir strateji izleyecek ve hisselerinin bir kısmını kademeli olarak tasfiye edecekler.”

Araştırmacı, tüm madencilerin yarılanmadan sonra Bitcoin satmak için benzer bir strateji izlemesi halinde, “bunun günde maksimum 104 milyon dolarlık BTC satışıyla sonuçlanabileceği ve halving öncesi BTC artışına neden olan arz-talep dengesizliğinin tersine çevrilebileceği” sonucuna vardı. yarıya indirmek.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu