Güncel Haberler

Qantas Airlines, hayali uçak biletleri satışı nedeniyle 79 milyon dolarlık anlaşmayı kabul etti

Tazminatın bir parçası olarak Qantas, Avustralya hükümetine 66 milyon dolar, durumdan etkilenen 86.000 müşteriye ise 13 milyon dolar ödeyecek.

REKLAM

Qantas Airlines'ın iptal edilen binlerce uçuşun bilet satışlarından dolayı 120 milyon Avustralya Doları (79 milyon ABD Doları) tazminat ve para cezası ödemeyi kabul ettiği bildirildi.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) tarafından Sidney merkezli havayolu şirketine karşı geçen yıl Federal Mahkeme'de açılan davada Qantas, Avustralya hükümetine 100 milyon Avustralya Doları (66 milyon ABD Doları) ve 20 milyon Avustralya Doları para cezası verdi. 66 milyon ABD Doları). Etkilenen 86.000'den fazla müşteriye 20 milyon dolar zarar verildi. Davayı 13 milyon dolar ödeyerek çözmeyi kabul etti.

Qantas CEO'su Vanessa Hudson yaptığı açıklamada, “Bugün ulusal havayoluna olan güveni yeniden inşa etme çalışmalarımızda önemli bir adım daha attık.” dedi.

Müşterilerinden “içtenlikle özür dilediklerini” söyleyen Hudson, şunları söyledi: “Covid nedeniyle kapanmanın ardından uçuşlar yeniden başladığında Qantas'ın müşterilerini hayal kırıklığına uğrattığının ve standartlarımızı karşılayamadığının farkındayız.”

hayali rezervasyon

ACCC Başkanı Cass-Gottlieb ayrıca yaptığı açıklamada, Qantas'ın hayali uçuş rezervasyonlarıyla ilgili “davranışının dehşet verici ve kabul edilemez” olduğunu söyledi ve havayolunun, müşterilerini aldattığını ve davranışı nedeniyle cezanın gerekli olduğunu kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. .

Komisyon davayı, Qantas'ın Mayıs 2021'den Temmuz 2022'ye kadar iptal edilen 8.000'den fazla uçuşun biletlerinin reklamını yaparken yanlış, yanıltıcı veya aldatıcı davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle açtı. açılmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu