Güncel Haberler

Sandık Kokusu dizisinde rol alan usta oyuncu yoğun bakımdaydı! Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti

Geçen sezon Hem Kendi Düzen'in Ağlamaz hem de Sandık Kokusu dizisinde rol alan, birçok dizi ve filmde önemli karakterlere hayat veren Devlet Tiyatrosu sanatçısı büyük oyuncu Sema Çeyrekbaşı'ndan acı haber geldi.

SEMA ÇEYREKBAŞI'NIN HASTALIĞI

73 yaşındaki usta oyuncu, beyninde oluşan kan pıhtısı nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı.

Usta oyuncudan acı haber günler sonra geldi. Bir süredir yoğun bakımda yatan Devlet Tiyatrosu sanatçısı ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Acı haberi veren Oyuncular Birliği, resmi sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Değerli meslektaşımız Sema Çeyrekbaşı vefat etmiştir. Çok üzgünüz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başsağlığı dileriz. “

SEMAÇEYREKBAŞIOĞLU KİMDİR?

Türk tiyatro ve sinema oyuncusu Sema Çeyrekbaşıoğlu, 1951 yılında İzmir'de doğdu. Babası diplomat Fikret Çeyrekbaşı, annesi Sevim Şınık'tır. Türkiye'de kadın hareketinin önde gelen isimlerinden Latife Bekir Çeyrekbaşı'nın torunudur.

Çığlık atıyorum
İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda çok sayıda tiyatro oyununda rol aldı. 1993-1994 sezonunda kurumda sanat yönetmenliği yaptı.

2007 yılında 11. Afife Tiyatro Ödülleri'nde İnishmaan'ın Sakatı adlı oyundaki rolüyle “Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü, 2011 yılında ise En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Yıl 11. Afife Tiyatro Ödülleri'nde. Temiz Ev adlı oyundaki rolüyle 15. Afife Tiyatro Ödülü ve 16. Sadri Alışık Ödülü'nde Komedi veya Müzikalde Yılın En İyi Kadın Oyuncu Ödülü.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu