Güncel Haberler

SEC, Galaxy Digital Ether ETF Kararını Temmuz Ayına Erteledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Invesco Galaxy'nin spot borsa yatırım fonu (ETF) başvurusuna ilişkin kararını erteledi.

6 Mayıs'ta paylaşılan belgede SEC, Invesco Galaxy spot Ether ETF (ETH) hakkında karar vermesi için kendisine ek 60 gün süre tanıdı ve bir sonraki son tarih 5 Temmuz olarak belirlendi.

SEC, “Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve burada dile getirilen konuları değerlendirmek için yeterli süre tanımak adına, önerilen kural değişikliğini onaylayan veya reddeden bir emir çıkarmak için daha uzun bir süre belirlemenin uygun olduğuna inanıyor” diye yazdı.

SEC'in Invesco Galaxy Ether ETF'sine ilişkin kararını erteleme nedenlerinin vurgulanan alıntısı. Kaynak SEC

Son aylarda SEC, analistlerin beklentileri doğrultusunda BlackRock, Fidelity, Franklin Templeton, Hashdex ve Ark 21Shares dahil olmak üzere sekiz potansiyel Ether ETF ihraççısının başvurularına ilişkin kararları erteledi.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, 20 Mart tarihli bir gönderisinde, 23 Mayıs'ın VanEck'in Ether ETF'si için son başvuru tarihi olduğunu ve “önemli olan tek son tarih” olduğunu söyledi.

SEC'e Ether ETF Başvuru Son Tarihleri. Kaynak: James Seyffart

Mart ayında Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, SEC'in ETF'leri onaylama olasılığını %50'den %35'e düşürdü. Balchunas, ajansın VanEck'in başvurusunu son tarihe kadar onaylayacağına dair umudunu yitirdi.

12 Mart'ta Cointelegraph'a verdiği röportajda Balchunas, onay olasılığının azalmasının nedenleri olarak SEC'in potansiyel fon ihraççıları hakkındaki uzun süreli “radyo sessizliğini” ve SEC Başkanı Gary Gensler'e karşı artan siyasi direnişi gösterdi.

Seyffart, bekleyen Ether ETF başvurularına ilişkin “temkinli iyimser” tutumunun değiştiğini söyledi. 20 Mart itibarıyla, Ether ETF'ye yönelik tüm başvuruların 23 Mayıs'ta SEC tarafından “nihai olarak reddedilmesi” bekleniyor.

ETF analistlerinin bu fikir birliğine rağmen Ethereum savunucusu Anthony Sassano, düzenleyicinin fonları VanEck son tarihine kadar onaylayabileceğinden emin olduğunu söyledi.

Ajansın 2023'te Ether vadeli işlem ETF ürünlerini onaylamasını göz önünde bulunduran Sassano, SEC'in talepleri hala onaylayabilmesinin diğer nedenleri olarak düzenleyici kurum, kripto para birimi varlık yönetimi şirketi Grayscale ve kripto para borsası Coinbase arasında 9 Mart'ta yapılan toplantıyı gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu