Güncel Haberler

SON HABERLER | Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Resmi Gazete'de yayımlandı! 3 bakan yardımcısı görevden alındı

Son haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı bazı görevden alma ve atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÖNEMLİ RANDEVULAR

Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Cemal Sami Tüfekçi görevden alındı, yerine Musa Heybet atandı.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz görevden alındı, yerine Yasin Ayfer Erkoç atandı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun görevden alınması yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Araştırma Geliştirme Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit getirildi.

Muhammet Kasım Saygı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına atandı.

Kararla ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu da görevden alındı. Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Erhan Karakaya, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ise Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay atandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda ulusal teknoloji genel müdür yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin görevden alındı. Emre Dabak, milli teknolojiden sorumlu genel müdür yardımcılığına atandı.

Karara göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda Altyapı Genel Müdürlüğü'ne Yalçın Eyigün, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne Burak Aykan, Dışişleri Bakanlığı denizcileri Ünal Baylan atandı. Personel Genel Müdürlüğüne Necmiye Leyla Akıncı, Tersaneler ve Kıyı Tesisleri Genel Müdürlüğüne Salih Tan, Düzenleme Genel Müdürlüğüne Murat Baştor, Rehberlik ve Denetim Müdürlüğüne Kamuran Yazıcı, Rehberlik ve Denetim Müdürlüğüne Selami Yazıcı atandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı görevinde İbrahim Kolcu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanı Enes Çakmak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Mustafa Akkaya, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş.'de asistan olarak görev yaptı. Selim Koçbay, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Ufuk Yalçın, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Bu kararla Orhan Aydın, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) başkanlığına, Mesut Güner başkan yardımcılığına ve Ahmet Yozgatlıgil'in yönetim kurulu üyeliğine atandı. Ayrıca Ahmet Berat Çonkar, Türkiye Petrolleri AO, Pipe Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'nin genel müdürlüğüne yönetim kurulu üyeliğine atandı. Genel Müdürlük Yönetim Kurulu üyeliklerine Kerim Taşkıran ve Muhammed Talha Pamukçu atandı. Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda boşalan Başkan Yardımcılığı görevine Murat Kazancı atandı. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü'ne Muhammed Salih Çetiner, Mustafa Özkaya ve İbrahim Yüzer genel müdür yardımcılıklarına atandı. İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Antalya Orman Bölge Müdürü olarak atandı. Bu kararla yarışma komitesi üyesi Berat Uzun'un görevine son verildi. Kalan süreyi tamamlamak üzere yerine Rıdvan Duran atandı.Bu içerik Doğukan Akbayır tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu