Güncel Haberler

Uluslararası suç örgütüne yönelik “Narkoçelik-11” operasyonu: Çok sayıda gözaltı var! – Türkiye'den son dakika haberleri

İçişleri bakanı Ali YerlikayaKocaeli İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Körfez Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) koordinasyonunda uyuşturucu suçlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. uluslararası organize uyuşturucu suçu örgütü. “Narkoçelik-11” Operasyonların gerçekleştirildiğini belirtti.

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!

Kocaeli, Antalya ve Tekirdağ Uyuşturucu suçlarıyla mücadele müfrezelerinin düzenlediği operasyonların başındaydı. Lübnan ve Venezuela ulusal Dani Talal Awad AbuşanapUyuşturucuya karşı uluslararası organize suç grubunun lideri de dahil olmak üzere 4'ü yabancı uyrukluydu. 13 kişiYakalandığını kaydetti.

Bakan Yerlikaya, uyuşturucu kaçakçılığını önleme çalışması sonrasında 3 ilde yürütülen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, temin ettikleri kimyasalları Tekirdağ'ın Saray ilçesi kırsalındaki bir bağda depoladıklarını, Kuruluş, depolanan kimyasalları Antalya'nın Döşemealtı ilçesine sevk etti. Bağ evlerinde gübreye batırılmış kokain maddesinin ayrıştırılması ve çoğaltılması faaliyetlerinde bulunduklarının tespit edildiğini, ürettikleri uyuşturucunun bir kısmının piyasaya sürülmesi için adım attıklarını belirtti.

Operasyonların ardından; Yerlikaya, 579 kilo 300 gram sıvı kokain, 7 kilo 790 gram kokain (7 paket halinde) ve 20 kilo 500 gram gübre katkılı kokain, 625 gram kokain ve 827 kilo kokain ele geçirildiğini söyledi. ve 500 gram. İlaç üretiminde kullanılan kimyasal ara maddeler. , ilaçları basmak için kullanılan baskı makinesi, kokain basmak için kullanılan 8 adet baskı kalıbı, hassas teraziler, tüfek, uyuşturucuları ayırmak ve çoğaltmak için kullanılan çeşitli aparatlar.Ayrıca el konulduğunu da bildirdi.

Yerlikaya, operasyonlara ilişkin şunları kaydetti:

“Narkoçelik-11 Harekatı'nda ele geçirilen kokain miktarı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'de tek seferde ele geçirdiği üçüncü büyük kokain miktarı olmuştur. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, zehir tacirlerine, organize suçlara ve suç çetelerine hoşgörü göstermeyeceğiz. Ulusal veya uluslararası. Organize suç örgütleriyle mücadele edeceğiz. “Operasyonlarımız sabah akşam kararlılıkla devam edecek. Körfez Başsavcılığımızı ve bayramda operasyon yapan kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Tanrı seni korusun. Milletimizin duaları sizinle” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu