Güncel Haberler

Yaşamı geri kazan: Beyin pili ve akıllı ses ötesi tedavileri Parkinson’a umut olmaya devam ediyor

Parkinson hastalığı, kendisini titreme, algılanma ve hareketlerde yavaşlama gibi semptomlarla gözlemleyen kronik, dejeneratif ve ilerleyici bir sinir sistemi olan kronik, dejeneratif ve ilerleyici bir sinir sistemi olarak kendini gösterir. Sadece fiziksel etkileri ile değil, aynı zamanda günlük yaşamlarını derinden etkileyen hastaların psikolojik yönleriyle de dikkat çeken bu hastalık, yaşamlarını zamanla bağımsız hale getirebilir. Farmakolojik tedaviler genellikle başlangıç ​​aşamalarında etkili olsa da, gelecekte yetersiz olabilir. Bununla birlikte, teknoloji ve modern tıbbın gelişimi tarafından sunulan cerrahi çözümler sayesinde, Parkinson hastaları için umutlar tükenmez. Mediapol ACIBADEM Hastanesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (Parmer) Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Armor, World Parkinson Günü, beyin pilini bir beyanda ilan etti ve akıllı sesin tedavi yöntemlerinin hastaların yaşamlarında fark yarattığını söyledi.

Ameliyat devreye giriyor

Parkinson hastalığı titreme ile sınırlı değildir; Aynı zamanda hareketlerin yavaşlaması ve optusity gibi semptomlarla kendini gösterir. İlk kez 1817’de İngiliz doktor James Parkinson tarafından, “titrek felç” olarak tanımlanan bu hastalık, bazı bireylerde farmakolojik tedavilere yeterince yanıt vermeyebilir. İstenen yaşam kalitesinin gün boyunca korunamadığı durumlarda veya ilaçların yan etkilerinin yaşamı olumsuz etkilediği durumlarda, beyin pili ve akıllı ses tedavisi gibi cerrahi yöntemler aktive edilir. Doç. Ali Armor, bu yenilikçi uygulamaların bazı hareket bozukluklarında, özellikle de Parkinson’un tıbbi bakımdan yararlanmayan önemli bir alternatif sunduğunun altını çizmektedir.

Beyin pilinin tedavisi ile zamanı geri sarmak mümkündür

Doç. Prof. Dr. Doç. Dr. Armor, bu yönteme tıpta nöromodülasyon deniyor. “Bu tedavi sayesinde, beyindeki hücrelerin elektriksel aktivitesini uyarabilir, baskılayabilir ve değiştirebiliriz. Bu bir tedavi değil, ama hastalığı ortadan kaldırmıyoruz, ancak başkalarının yardımıyla, başkalarının yardımıyla, yatağa dönebilen veya eski sağlıklı günleri besleyebilen bir hasta “dedi.

Transandantal tedavi ile titreyecek akıllı ses

Beyin pili dışında bir başka önemli yöntem de akıllı bir ses tedavisidir. Dr. Armor, bu yöntemin bir lazer yanma işlemi ile çalıştığını söyledi. “Bir noktaya odaklanan bir dizi ultrason ışınına odaklanıyoruz ve MR, Dr. Armor ile beyindeki ısı ölçümü ile kontrollü bir yanma işlemi yapıyoruz, bu yöntem birçok hareket bozukluğunda, özellikle de altı çizili titremede etkilidir.

Parkinson hastaları umutsuzluğa kapılmamalı

Parkinson hastalığı da bu ilişkiyi vurgulayan çözümlerin sonraki aşamalarında. Dr. Armor, “Tıbbi bakım veya yaşam kalitesinin istenen sonuçları elde etmek mümkün değil, hastalarımızın kalitesi ile kötüleşiyor, beyin pili ve akıllı ses tedavisi hayatı selamlayabilir” dedi. Doç. Zırh, Dünya Parkinson gününde kutlandı ve tüm hastalara ve akrabalara sağlıklı ve huzurlu günler diledi.

İlgilenebilirsin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu