Güncel Haberler

İngiliz belediyesi, Dubai'li bir işadamının 175 milyon avroluk yatırımı kötüye kullandığını iddia ediyor

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

İngiltere'deki Thurrock Belediyesi, Dubaili iş adamının yatırımları kötüye kullanması nedeniyle mali durumunu onarmak için vergileri artırmak ve belediye hizmetlerini yıllarca kesmek zorunda kalabileceğini duyurdu.

REKLAM

İngiltere'nin güneydoğusundaki Essex bölgesinde bulunan Thurrock Konseyi, Dubaili işadamı Liam Kavanagh'ın, belediyenin güneş enerjisi çiftlikleri tarafından desteklenen tahvillere yatırdığı yaklaşık 150 milyon £'u (yaklaşık 175 milyon Euro) zimmete geçirdiğini söyledi.

Güneş enerjisi çiftliğine yapılan yatırımlar, Thurrock Konseyi'nin 2022'de iflas etmesinin ardından yapıldı. Konsey, Kavanagh ve şirketi Rockfire Capital aleyhindeki dolandırıcılık iddialarının ardından davayı Yüksek Mahkeme'ye taşıdı.

Kavanagh bu iddiaları yalanladı ve mahkemeden davanın reddini istedi.

Thurrock Konseyi, Kavanagh ve Rockfire Capital'in aracılık ettiği bir dizi anlaşma kapsamında 2017 ve 2020 yılları arasında Birleşik Krallık'taki güneş enerjisi çiftlikleri tarafından güvence altına alınan tahvillere yaklaşık 400 milyon £ (yaklaşık 467 milyon Euro) yatırım yaptı. Belediye ayrıca Kavanagh ve şirketinin bu yatırımlarla ilgili elektrik fiyatı bilgilerini yanlış sunarak yatırımların aşırı değerlenmesine neden olduğunu iddia etti.

Thurrock konseyinin 1 milyar £'dan (1,17 milyar Euro) fazla borcu olduğu ortaya çıktı, bu da onu Birleşik Krallık'taki en borçlu konseylerden biri haline getiriyor.

Kavanagh'ın kendisine emanet edilen parayı özel jet, 232 dönümlük arazi ve yat için harcadığı iddia edildi. Kavanagh ayrıca yaklaşık 1 milyon dolar (0,91 milyon avro) değerinde elmas kaplı bir Hublot saatine ve yaklaşık 2,3 milyon sterlin (2,69 milyon avro) değerinde bir Bugatti süper otomobiline de sahip.

Belediye eleştiri konusu

Konsey, son yıllarda hükümet tarafından hazırlanan raporlarda dile getirilen mali endişeleri sürekli olarak göz ardı ederek düzenleyici gözetim eksikliği nedeniyle eleştirildi.

Bu raporlar öncelikli olarak Thurrock Konseyi'nin borç seviyelerinin yanı sıra yatırım ve liderlik kararları ile hangi finans yöneticilerinin diledikleri yatırımları yapma konusunda özgür olduklarına ilişkin sorulara odaklanıyor.

Bu raporlarda, özellikle Kavanagh ve şirketiyle yapılan güneş enerjisi çiftliği destekli tahvil yatırımlarıyla ilgili olarak dile getirilen ve göz ardı edilen bazı hukuki kaygılar da var.

Thurrock Konseyi o zamandan beri mali durumunu iyileştirmek için vergileri artırması ve belediye hizmetlerini kesmesi gerekebileceğini söyledi.

Financial Times'a göre, Thurrock Konseyi İşçi Partisi lideri John Kent şunları söyledi: “Thurrock Konseyi'nin sağlam bir temele oturtulmasına yardımcı olmak için mümkün olduğu kadar çok para toplamak amacıyla mümkün olan her yasal yolu kullanmak Thurrock sakinlerine karşı bir yükümlülüğümüz var. mali temel “.”

Euronews, Rockfire Capital ile iletişime geçmeye çalıştı ancak henüz bir yanıt alamadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu